Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soboro Domburi

  • Japans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

200 gr droogkokende rijst
250 gr kippeborstfilet
5 eetlepels donkere Japanse sojasaus
2 theelepels suiker
1 theelepel gemberwortel
200 gr Noorse garnalen
7 eetlepels mirin
1 theelepel zout
4 eieren
1 eetlepel lichte Japanse sojasaus
2 dl dashi of kippebouillon
2 eetlepels gesnipperde voorjaarsuitjes



Rijst met kip, garnalen en ei

Bereidingswijze

Kook de rijst.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Doe 1 eetlepel donkere sojasaus, 3 eetlepels mirin en 1 theelepel suiker
in een pan en breng dit aan de kook.
Doe de gemberwortel en de kipblokjes erbij en laat ze in ongeveer 4
minuten gaar worden.
Breng 3 eetlepels mirin en een halve theelepel zout aan de kook.
Doe de garnalen erin, roer voorzichtig even door en doe het daarna in
een zeef.
Houd de kip en de garnalen warm.
Roer de eieren met een halve theelepel zout, 1 eetlepel mirin, 2 eetle-
pels water en 1 eetlepel lichte sojasaus los en bak er roereieren van.
Breng de dashi aan de kook en doe er 4 eetlepels donkere sojasaus en 1
theelepel suiker bij.
Schep de rijst in een schaal en schenk er de hete bouillon over.
Leg vervolgens de blokjes kip, de garnalen en het roerei erop en strooi
er de gesnipperde voorjaarsuitjes over.




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top