lamsbout uit de oven met rode wijnsaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 1/2 kg lamsbout
3 dl rode wijn
1 teentje knoflook
3 dl bouillon
50 gr gesmolten boter
1 eetlepel ma?zena
3 uien
zout
4 ontvelde tomaten
peper
4 takjes peterselie
tijm


Bereidingswijze

Maak met de punt van een scherp mes een aantal inkepingen in de lamsbout
en steek hier de reepjes knoflook in.
Bestrooi het vlees met wat zout, peper en tijm en wrijf alles goed in.
Leg het vlees in de braadslede en schenk er de gesmolten boter over.
Leg de in parten gesneden ui en tomaat en de takje peterselie rond het
vlees.
Braad de lamsbout ? 2 uur in een op 200?C voorverwarmde oven.
Bedruip het vlees tijdens het braden regelmatig met het braadvocht.
Schenk de rode wijn en de bouillon na ? 1 uur bij het vlees in de braad-
slede.
Haal het vlees na de braadtijd uit de braadslede en houd het warm.
Schenk het braadvocht in een pannetje en breng het aan de kook.
Maak de ma?zena aan met water en bind hiermee de wijnsaus.
Laat de saus ? 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
Geef de saus apart bij het vlees.
Serveer de lamsbout in zijn geheel en snijd hem aan tafel in plakken.
Geef hierbij gekookte aardappelen en een fijne groente zoals broccoli of
peultjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies