Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme Van Kreeft

  • Frans Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 kreeften a 250 gr., 300 gr. mager runder gehakt, 4 eiwitten, soepgroenten, 1 e.l. tomaten puree, zout peper, 2 d.l. room en 3 gr. gelatine.



Kreeften consomme met bavarois van kreeft.

Bereidingswijze

Kreeften ongeveer 15 min. koken en het vlees uit de karkassen halen. Houd apart.
Van de karkassen samen met de soepgroenten een bouillon trekken. De soep klaren met het gehakt, eiwit en tomaten puree. Dit na het klaren verwijderen.
Van de ingewanden van de kreeft en enkele stukjes kreeften vlees een puree maken.
Dit vermengen met de geweekte en uitgeknepen en in de hete room opgeloste gelatine.
Laat hierna iets op stijven. Dien de warme soep op met twee lepels bavarois en wat stukjes kreeftenstaart.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top