surinaamse gehaktballen

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

1 kg rundergehakt
1 ui
3 teentjes knoflook
2 eieren
laos
gemberpoeder
tomatenketchup
maggiblokje
olie.


Wat gebeurt als je een Surinaamse vrouw die van lekker eten houdt gehaktballen laat klaarmaken? Dit!

Bereidingswijze

Snij de helft van de ui tot kleine stukjes. Snipper twee teentjes knoflook heel fijn. Meng dit met de eieren door het gehakt en vorm er flinke ballen van. Bak deze in hete olie in een koekenpan. Doe er de rest van de ui en kloflook bij en de kruiden. Het is belangrijk dat de kruiden nog heel even meebakken. Voeg dan water toe, het bouillonblokje en de tomatenketchup. Laat de ballen zeker een half uur stoven, zodat ze goed gaar van binnen zijn. Meng het vrijgekomen vleesvocht goed door de jus. Als deze wat vet is geworden van het gesmolten vet uit de gehaktballen, dit afscheppen met een lepel. De saus moet dik zijn bij het opdienen.
Geef er rijst bij en bladdgroenten of kouseband en natuurlijk peper. Smullen maar...

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies