Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

11/2 dl.mousserende witte wijn(bijv.champagnoise)1/2 dl.water,2 el.suiker,1 citroen,evt.muntblaadjes


HULPMIDDELEN

Pan,zeef,glazen


Drankje voor tussen het voor-en hoofdgerecht

Voorbereiding

Bereid de spoom 1 dag van tevoren.

Bereidingswijze

Breng op een laag vuur 1/2 dl.mousserende witte wijn met het water en de suiker al roerend aan de kook.Blijf roeoren tot de suiker is opgelost.Roer er 1 el.citroensap en 1 theel. rasp(v.d.schil)door.5 min.op een laag vuur warm.Laat de siroop afkoelen en zeef deze.Roer er 1 dl.mousserende wijn door.Schenk dit in een vriesvaste schaal,en zet deze eerst 1 uur in vriesvak-20Graden.Klop het wijn mengsel elk 1/2 uur flink door tot het 1/2 bevroren is.Schep de wijnspoom voorzichtig in de glazen.Schenk er evt.nog wat mousserende wijn over.

Serveertips

Garneer met een stukje citroenschil of muntblaadjes en serveer direct



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maartje_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top