Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Spoom

Door: maartje_h

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 1 personen


11/2 dl.mousserende witte wijn(bijv.champagnoise)1/2 dl.water,2 el.suiker,1 citroen,evt.muntblaadjes


Verder heb je nodig


Pan,zeef,glazen


Drankje voor tussen het voor-en hoofdgerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereid de spoom 1 dag van tevoren.

Bereidingswijze

Breng op een laag vuur 1/2 dl.mousserende witte wijn met het water en de suiker al roerend aan de kook.Blijf roeoren tot de suiker is opgelost.Roer er 1 el.citroensap en 1 theel. rasp(v.d.schil)door.5 min.op een laag vuur warm.Laat de siroop afkoelen en zeef deze.Roer er 1 dl.mousserende wijn door.Schenk dit in een vriesvaste schaal,en zet deze eerst 1 uur in vriesvak-20Graden.Klop het wijn mengsel elk 1/2 uur flink door tot het 1/2 bevroren is.Schep de wijnspoom voorzichtig in de glazen.Schenk er evt.nog wat mousserende wijn over.

Serveertip

Garneer met een stukje citroenschil of muntblaadjes en serveer direct



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maartje_h
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top