Kruidenkoekjes

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Voor het deeg: 400 gram bloem, 150 gram boter, 4 eetlepels olie, 1/2 glas water.
Voor de vulling: 250 gram spinazie, bosje kervel, 150 gram zuring, 1 takje selderij, paar takjes peterselie, takje bonekruid, basilicum, tijm, 200 gram dobbelsteentjes spek, 5 eetlepels olijfolie, 1 ui, 2 teentjes knoflook, zout, peper versgemalen en 2 eidooiers.


Hartige koekjes, lekker als tussendoortje

Bereidingswijze

Maak een deeg van bloem, dobbelsteentjes boter, olie en zoveel water dat het een stevige deegbal wordt. Laat het een poosje rusten en begin met de vulling. Was de groentes en snijd ze met de kruiderijen fijn. Bak nu de spekblokjes zachtjes uit in de olie en voeg er gesnipperde ui en knoflook aan toe en het gehakte groen. Laat het heel zachtjes stoven, bestrooid met de gedroogde kruiden. Sudder tot al het water verdampt is. Gebruik dan royaal de pepermolen en de zoutpot. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van een 1/2 cm en steek er
met behulp van een kommetje of glas rondjes uit. Leg nu wat vulling op een rondje deeg, bestrijk de randen met water en plak er een tweede rondje bovenop. Duw de randen stevig vast met een vork. Bestrijk de bovenkant met eierdooier en schuif de koekjes op een beboterd bakblik ? 25 minuten in een matig warme oven.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dannie
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies