Basis Recept Voor Pizza

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Ingredienten:

25 gr verse gist of 15 gr. Gedroogde gist
1 ? dl lauwwarm water
500 gr. Bloem
1 tl. Zout
olijfolie


Zoals de pizaaria bij ons in de hoek hem maakt!!!!!

Bereidingswijze

Bereiding:

Los de verse of gedroogde gist op in een kopje van het warme water en laat het mengsel ca. 10 minuten staan.
Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het midden van de bloem een kuiltje.
Schenk de gistoplossing in het kuiltje en roer de bloem er beetje bij beetje door de gistoplossing en voeg de rest van het water ook beetje bij beetje toe.
Kneed van het geheel een soepel deeg. Blijf kneden tot het deeg elastisch is ca.10 minuten.
Vorm van het deeg een bal ,leg deze in een kom en leg er een schone vochtige doek over. Lag het deeg op een warme plaats en laat ca. 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld.
Als je dit gedaan hebt kun je de pizza beleggen met wat je wilt

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies