aardappelen dauphinoise.

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gr Aardappelen
1 ei
2 dl hete melk
mespunt nootmuskaat
90 gr geraspte kaas naar keuze
1 teen knoflook
boter.
zout en peper.


Aardappelgerecht.

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen
Snij of schaaf de aardappelen in dunne schijfjes en doe deze in een kom
Klop 1 ei los en roer er de hete melk door met de nootmuskaat, en 50 gr geraspte kaas, zout en peper.
Giet dit bij de aardappelen en schep dit door elkaar
Snijd 1 teen knoflook doormidden en wrijf dit aan de binnenkant van de oven schaal, vet deze daarna in met boter.
Doe het aardappel mengsel in de schaal en strooi er 40 gr geraspte kaas overheen.
Dek de schaal af met alu. folie.
Laat de aardappelen onderin een voorverwarmde oven van 200 graden in ca. 50 min gaar worden.
Verwijder de laatste 15 min de folie
en verdeel 15 gr boter in kleine klontjes en verdeel deze over de schaal en laat mooi goudbruin worden.

Serveertips

Geef er een frisse salade erbij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies