frambozen cassata ijs

  • Kinderkeuken Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 blaadjes witte gelatine
250 gr frambozen
1 ei
75 gr suiker
6 groene bigarreaux
6 rode bigarreaux
1/2 theelepel kirsch-essence
1 eetlepel heet water
1/8 liter slagroom
75 gr witte basterdsuiker


Voorbereiding

Roomijs zie bij sneeuwman.

Bereidingswijze

Doe in een kleine kom veel koud water.Week hierin de gelatine 5 min.Wrijf met de bolle kant van een lepel de frambozen door een zeef.Schraap ook de onderkant van de zeef af.Scheid 1 ei in eiwit en dooier.Doe het eiwit in een hele schone kom.Klop in een andere kom de dooier met 25 gr suiker tot een dikke witgele creme.Spoel het kopje om met heet water.Knijp zoveel mogelijk water uit de gelatine en doe deze in het kopje.Roer er het hete water doorheen totdat de gelatine is opgelost.Roer dit door de frambozenpuree.Doe de dooiercreme erbij en roer alles met de garde zo kort mogelijk door elkaar totdat alles goed gemengd is.Klop de slagroom met de basterdsuiker stijf.Was de garde goed af en klop het eiwit heel stijf,maar strooi er tijdens het kloppen in 3 keer 50 gr suiker door met een snufje zout.Schep eerst de slagroom door de frambozencreme en dan het eiwit.Doe de creme in een kom en dek deze af.Zet het 8 uur in de dievries.Maak ook roomijs.Snijd met een mes de bigarreaux in kleine stukjes,doe ze in een kom en roer er de kirsch-essence door.Bekleed de binnenkant van een cakevorm met bakpapier.Laat het ruim over de rand hangen.Schep de helft van het frambozenijs in de vorm.Strijk het glad met een bolle lepel.Schep hierop in gedeelten het roomijs.Strooi de bigarreaux stukjes tussen het roomijs.Strijk alles glad.Strijk hierop de rest van het frambozenijs.Dek het af met de over de rand hangende papierflappen.Zet dit weer in de diepvries en laat het in 2 uur bevriezen.Sla de papierflappen terug.Stort het cassata-ijs op een cakeschaal.Trek het papier er nu af.

Serveertips

Versier naar wens met frambozen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De bekers hebben een inhoud van 400 ml.

van 38
Alleen vandaag 24,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies