Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oudejaarsavond Salade

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Grote pan gekookte aardappelen
3 ons achterham
? 10 hard gekookte eieren
? 10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak
1 pot mayonaise
scheut yoghurt
potje zoet-zure augurken
zilveruitjes
Amsterdamse uien
? 1 ons cervelaatworst
peper, zout, paprikapoeder
eventueel blikje asperges
eventueel potje zure room
een paar slablaadjes



Een traditie in ons gezin, ook de volgende dag nog lekker.

Bereidingswijze

Aardappelen koken. Als ze nog wat lauw zijn heel fijn stampen. Vermengen met de gesnipperde uien, de fijngesneden achterham, (eventueel enkele plakjes achterhouden ter garnering, opgerold met asperges), 6 fijngeprakte eieren, de mayonaise, yoghurt, eventueel potje zure room, 3 a 4 gesnipperde augurken, wat peper en zo nodig nog wat zout. Dit alles naar smaak.
Aan de zijkanten van een ovale schotel wat slablaadjes schikken, dan in het midden de aardappelsalade leggen en er met een vork wat "lijnen" in trekken. (Een teveel apart bewaren in een plastic koelkastdoos).
Bovenop de salade de doorgesneden overgebleven eieren leggen en het geheel bestrooien met paprikapoeder.
Om de aardappelsalade heen garneren met: bergjes zilveruitjes, drooggedept met keukenrol, Amsterdamse uien, idem, augurken, gewikkeld in een plakje cervelaatworst of eventueel in schijfjes gesneden augurken. Ook gekookte, uitgelekte asperges, gewikkeld in een plakje achterham is hier lekker bij.

Serveertips

Heerlijk om bij deze salade te geven zijn GEVULDE EIEREN. Een paar gevulde eieren om de salade heen, als garnering, staat dan extra feestelijk.
Ook stokbrood smaakt er lekker bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top