Rijst Met Appel

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

6 dl water
een stukje pijpkaneel
1 mespuntje zout
200 gr rijst
500 gr appels (goudrenetten)
100 gr suiker


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kidney, Bruine & Witte bonen

Nagerecht uit de Hollandse pot. (ingev. door Erie)

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met het stukje pijpkaneel. Was de rijst
heel goed en doe de rijst met het zout bij het kokende water, roer een
keer goed en draai het vuur laag. Laat de rijst 10 minuten zachtjes koken.
Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appel in schijfjes.
Leg ze op de rijst en laat alles nog 20 minuten koken. Haal de pijpkaneel
uit de rijst en schep voorzichtig rijst, appel en suiker door elkaar.
Doe de rijst met appel ter afwisseling eens over in een beboterde, vuurvaste
schaal, strooi er een mengsel van suiker en kaneel over, leg er een paar
kleine klontjes boter of margarine op en laat de schotel in een voorverwarmde
oven van 200 Gr C in 15 minuten een korstje krijgen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies