Rijst Met Appel

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

6 dl water
een stukje pijpkaneel
1 mespuntje zout
200 gr rijst
500 gr appels (goudrenetten)
100 gr suiker


Nagerecht uit de Hollandse pot. (ingev. door Erie)

Bereidingswijze

Breng het water aan de kook met het stukje pijpkaneel. Was de rijst
heel goed en doe de rijst met het zout bij het kokende water, roer een
keer goed en draai het vuur laag. Laat de rijst 10 minuten zachtjes koken.
Schil de appels, haal de klokhuizen eruit en snijd de appel in schijfjes.
Leg ze op de rijst en laat alles nog 20 minuten koken. Haal de pijpkaneel
uit de rijst en schep voorzichtig rijst, appel en suiker door elkaar.
Doe de rijst met appel ter afwisseling eens over in een beboterde, vuurvaste
schaal, strooi er een mengsel van suiker en kaneel over, leg er een paar
kleine klontjes boter of margarine op en laat de schotel in een voorverwarmde
oven van 200 Gr C in 15 minuten een korstje krijgen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies