Vijgenchutney

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gr verse vijgen, 2 kiwi's, 1/2 limoen, 3 el rode wijnazijn, 3 el pistachenootjes, wat geraspte nootmuskaat, peper, 3 el wodka, 150 gr suiker.


Voor 3 potten van 175 ml. Houdbaar 6 maanden, geopend in koelkast 1 week. Lekker bij koud vlees wild en gevogelte.

Bereidingswijze

Vijgen wassen en fijnsnijden. Kiwi schillen en in blokjes snijden. Limoen wassen, schil erafraspen, sap uitpersen. Fruit met sap en schil van limoen in pan doen, met azijn, gehalveerde pistachenootjes, nootmuskaat en suiker aan de kook brengen. Op middenhoog vuur al roerend 15 min. laten pruttelen. Wodka erdoorroeren. Direct in schone potten scheppen - sluiten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies