Vijgenchutney

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

300 gr verse vijgen, 2 kiwi's, 1/2 limoen, 3 el rode wijnazijn, 3 el pistachenootjes, wat geraspte nootmuskaat, peper, 3 el wodka, 150 gr suiker.



Voor 3 potten van 175 ml. Houdbaar 6 maanden, geopend in koelkast 1 week. Lekker bij koud vlees wild en gevogelte.

Bereidingswijze

Vijgen wassen en fijnsnijden. Kiwi schillen en in blokjes snijden. Limoen wassen, schil erafraspen, sap uitpersen. Fruit met sap en schil van limoen in pan doen, met azijn, gehalveerde pistachenootjes, nootmuskaat en suiker aan de kook brengen. Op middenhoog vuur al roerend 15 min. laten pruttelen. Wodka erdoorroeren. Direct in schone potten scheppen - sluiten.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies