Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vijgenchutney

Door: jam_en_gelei

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


300 gr verse vijgen, 2 kiwi's, 1/2 limoen, 3 el rode wijnazijn, 3 el pistachenootjes, wat geraspte nootmuskaat, peper, 3 el wodka, 150 gr suiker.



Voor 3 potten van 175 ml. Houdbaar 6 maanden, geopend in koelkast 1 week. Lekker bij koud vlees wild en gevogelte.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vijgen wassen en fijnsnijden. Kiwi schillen en in blokjes snijden. Limoen wassen, schil erafraspen, sap uitpersen. Fruit met sap en schil van limoen in pan doen, met azijn, gehalveerde pistachenootjes, nootmuskaat en suiker aan de kook brengen. Op middenhoog vuur al roerend 15 min. laten pruttelen. Wodka erdoorroeren. Direct in schone potten scheppen - sluiten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top