Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kersttaart

Door: toscania

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 16 personen


250 g speculaaskoekjes, 100 g boter of margarine
Voor de vulling: 8 blaadjes gelatine (wit), 500 g Mascarpone (Italiaanse verse kaas), 500 g magere kwark, 4 el honing, 1-2 el kaneel, 200 g suiker, 250 ml slagroom, 1 el cacaopoeder


Verder heb je nodig


Springvormrand (28 cm)


Een lekkere taart die je niet hoeft te bakken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Speculaaskoekjes in een plasticzakje doen en met een deegroller fijn verkruimelen. Kruimels in een kom doen. Boter op laag vuur laten smelten, bij de kruimels geven en goed door elkaar roeren. De rand van een springvorm (28cm) op een plaat zetten. De speculaasmassa met een vochtige lepel op de plaat (binnen de springvormring) strijken. 1 uur in de koelkast zetten.
Voor de vulling gelatine in koud water weken. Mascarpone, kwark, honing, kaneel en suiker vermengen. De gelatine op laag vuur vloeibaar maken, laten afkoelen en door de mascarponemassa roeren. Wanneer de massa begint dik te worden de stijfgeklopte slagroom erdoorheen roeren.
De creme op de speculaasbodem verdelen en de taart in de koelkast zetten (het liefst over nacht).

Serveertip

Voor het serveren met cacaopoeder bestrooien. De taart kan ook met stijfgeklopte slagroom en verkruimelde witte schuimgebakjes opgemaakt worden.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toscania
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top