Stoofkarbonade Op Vlaamse Wijze Met Cuvee De Koninck

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*750 gr rundsvlees (borst of schouder)in blokjes gesneden*250 gr ui*100 gr smout of reuzel*6 dl Cuvee De Koninck Millenium*2 dl bruine fond*1boterham ingesmeerd met pittige mosterd*tijm en laurier*peper en zout



Stevige lekkere winterkost met toevoeging van streekbier

Bereidingswijze

*De blokjes rundvlees kleuren in reuzel met de gesnipperde ui.Tijm en laurier toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
*Bier en bruine fond toevoegen en op kookpunt brengen.Dan vuur zachter draaien en onder deksel zowat twee en een half uur laten pruttelen.Leg gedurende het laatste uur de met mosterd besmeerde boterham er bovenop.Die bindt de saus en zorgt tevens voor een pittige smaak.

Serveertips

Heerlijk met Vlaamse frites en een stevige Duvel erbij

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van breydel


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies