Stoofkarbonade Op Vlaamse Wijze Met Cuvee De Koninck

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

*750 gr rundsvlees (borst of schouder)in blokjes gesneden*250 gr ui*100 gr smout of reuzel*6 dl Cuvee De Koninck Millenium*2 dl bruine fond*1boterham ingesmeerd met pittige mosterd*tijm en laurier*peper en zout


Stevige lekkere winterkost met toevoeging van streekbier

Bereidingswijze

*De blokjes rundvlees kleuren in reuzel met de gesnipperde ui.Tijm en laurier toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
*Bier en bruine fond toevoegen en op kookpunt brengen.Dan vuur zachter draaien en onder deksel zowat twee en een half uur laten pruttelen.Leg gedurende het laatste uur de met mosterd besmeerde boterham er bovenop.Die bindt de saus en zorgt tevens voor een pittige smaak.

Serveertips

Heerlijk met Vlaamse frites en een stevige Duvel erbij

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van breydel
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies