Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Sneeuwballen

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen


- 3 dl water
- 200 gram bloem
- 75 gram boter
- 5 a 6 eieren
- 75 gram krenten en rozijnen
- zout
- olie
- slagroom (zoveel als je lekker vindt!)
- slagroomversteviger
- suiker


HULPMIDDELEN

Een Mixer, een pan en een kom.
Grote braadpan om in te frituren, een schuimspaan.


Voor ongeveer tien forse sneeuwballen. Een recept dat mijn Oma heel vroeger al maakte. Mijn moeder heeft het van mijn Omaatje overgenomen, en nog elke 'oud en nieuw' worden ze gebakken. De meeste mensen die bij ons voor het eerst nieuwjaar komen vieren kennen het niet! Dus als je iets bijzonders wilt... Sneeuwballen!

Voorbereiding

Het water met het boter en het zout aan de kook brengen, alle bloem tegelijk toevoegen en op het vuur flink roeren totdat het deeg gelijkmatig en soepel is, loslaat van de pan en als een geheel samenhangt. Van het vuur af een voor een de eieren toevoegen en telkens het deeg roeren tot het weet gelijkmatig is. Het deeg moet zo dik zijn dat het nog juist als een bal van de lepel kan vallen. De schoongemaakte krenten en
rozijnen goed laten uitlekken en laten drogen. Ze daarna door het deeg mengen. De olie goed warm, doch niet dampend, heet laten worden. Het deeg in balletjes van gelijke grote in de olie laten glijden. Gebruik hiervoor twee vetgemaakte lepels of een ijsschep. Niet meer dan 4 tegelijk, daar anders de olie te snel afkoelt. Laat ze in de olie rijzen en in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar en bruin worden. Let op, niet te snel bruin laten worden, tijdens het rijzen knappen de bollen open. Als het korstje te hard is kan dat niet meer en rijzen de bollen niet meer. De bollen laten uitlekken, laten afkoelen.

Bereidingswijze

Slagroom stijf kloppen met wat suiker en slagroomversteviger. Een gaatje
in de bol maken en met een spuitzak vullen.

Serveertips

Leg de sneeuwballen op een mooi bord en strooi er poedersuiker over.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peetje_op_kooksafari
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top