Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Soesjes Met Sinaasappelroom

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

50g boter of margarine
mespunt zout
60g bloem
2 eieren
4 blaadjes witte gelatine
2 sinaasappelen
250 m1 slagroom
2 el suiker
1 dl vanillevla
poedersuiker uit strooibus
zilverpillen
spuitzak met grote gladde spuitmond
bakpapier



Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 225?C of gasovenstand 5. Bakplaat bekleden met bakpapier. In pan 1 dl water aan de kook brengen. Boter toevoegen en laten smelten. Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat. Van vuur af eieren een voor een door deeg roeren.
Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen. In midden van oven soesjes in 15 a 20 min. lichtbruin en gaarbakken, na 10 min. baktijd oventemperatuur verlagen naar 200?C of gasovenstand 4. Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 min. laten staan. Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. laten weken. 1 sinaasappel goed schoonboenen. Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 1? dl sap afmeten. In pannetje 2 el water aan de kook brengen. Gelatine goed uitknijpen. Al roerend gelatine in heet water oplossen. Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden. Intussen 1? dl slagroom stijfkloppen met 1 el suiker. Sinaasappelmengsel door vla roeren. Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen. In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.
Soesjes aan zijkant opensnijden. Sinaasappelroom doorkloppen met Mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten. Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen. Soesjes over vier borden verdelen. Bestrooien met poedersuiker. Garneren met slagroom en zilverpillen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top