Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cappuccino Van Gevogelte

  • Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Witte peper, zout
200g kalkoenfilet
1 eetlepel fijngeknipt bieslook
1 eetlepel maizena
1 ui
25 g boter
6 dl kippenbouillon (van tabletten)
1 sjalot
1 teentje knoflook
1/2 courgette
1/4 rode paprika
1 eetlepelolijfolie
witte peper, zout
Provencaalse krulden
1 eetlepel bloem
3 dl slagroom
toefjes kervel(of peterselie)



Voorbereiding

Hak de kalkoenfilet in een Keukenmachine of met een scherp mes heel fijn.
Voeg de bieslook, de maizena en peper en zout naar smaak toe.
Draai kleine balletjes van het mengsel. Pel en snipperde ui.
Verhit de boter in een ruime pan en fruit de ui op een halfhoog vuur in
Ca. 5 minuten glazig. Voeg de bouillon toe en breng hem aan de kook.
Kook de kalkoenballetjes in de bouillon gaar.
Neem ze uit de pan en zeef de bouillon. Pel en snipper intussen de sjalot en de knoflook.
Was de courgette en maak de paprika schoon. Snijd ze in kleine blokjes.
Verhit de olie en fruit de sjalot metde knoflook 2 minuten al omscheppend.
Voeg de courgette en de paprika toe en bak al omscheppend 2 minuten mee.
Breng alles op smaak met paper, zout en de kruiden.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook. Roer de slagroom met de bloem door
elkaar en schenk het al kloppend met een garde bij de bouillon.
Verwarm de soep al kloppend tot een schuimige soep ontstaat. Voeg de kalkoenballetjes
toe en warm ze kort mee. Leg intussen een koeksteker in het midden van een
soepbord en vul hem met 1/6 deel van de groenten. Druk de groenten goed aan.
Neem de ring voorzichtig van de groenten en verdeel de rest van de groenten
over de andere borden, mbv de koeksteker.Schep er voorzichtig de soep omheen.
Garneer met een toefje kervel en serveer direct.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top