Kruidenkoekjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

220 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eetl. vloeibare honging
2 eetl. lichtbruine basterdsuiker
100 gr. boter
2 theel. koekkuiden
2 eierdooiers
100 gr. gepelde amandelen

HULPMIDDELEN

Oven
twee bakplaten
bakpapier
mesje


Heerlijke koekjes die goed bij deze gezellige Sinterklaastijd passen.

Voorbereiding

Doe het bakmeel, de honing, de basterdsuiker en 1 van de eierdooiers in een kom en meng tot samenhangend deeg. Maak een rol met een doorsnee van circa 5 cm van het deeg en leg die verpakt in gladfolie minstens 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereidingswijze

Beleg twee bakplaten met een velletje bakpapier. Snijd de deegrol in 24 plakjes( eerst in vieren en daarna 6 plakjes uit ieder stuk) en leg ze op de bakplaat. Leg op ieder koekje 1 of twee amandelen.
Roer de resterende eierdooier los met een paar druppels water en bestrijk de koekjes daarmee. Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven en laat ze op een rooster afkoelelen. smakelijk_http://www.smulwebhomeshopping.nl/laguiole-style-de-vie-24-delig-bestekset.html'' data-ua_label='www.smulwebhomeshopping.nl/laguiole-style-de-vie-24-delig-bestekset.html'>eet smakelijk!

Serveertips

Serveer ze bij pakjesavond met warme chocomelk op capucino/espresso. Uiteraard met een flinke dot slagroom!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anne_f
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies