Biefstuk Van De Zijlende

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

10 biefstukjes van de zijlende,50 gram boter
4 eetlepels zonnebloemolie knoflook-notenolie
250 gram haricot verts, 3 stengels bleekselderij, 1 wortel,1 rode paprika,400 gram aardappels, 2 bos peterselie, 100 gram boter, 1 dl. bouillon, 75 gram katenspek, zout-peper, nootmuskaat, ? liter slagroom,10 sneetjes casinobrood.





BIEFSTUK VAN DE ZIJLENDE MET AARDAPPELPUREE EN KNOFLOOK-PETERSELIECREME

Bereidingswijze

Maak de haricot vers schoon , snij ze op gelijke lengte en kook ze beetgaar in lichtgezouten water . Spoel ze af en laat ze uitlekken. Snij de bleekselderij , wortelen en paprika in piepkleine blokjes en kook de blokjes afzondelijk beetgaar in water met wat zout . Blancheer de peterselie een paar tellen , spoel direct onder koude kraan af en droog in een doek
Hak de peterselie fijn Klop de slagroom met de fijngehakte peterselie en 2 eetlepels knoflook-notenolie tot een luchtige creme en bewaar deze tot gebruik in de koelkast . Verwijder de korstjes van het brood en snij het in kleine blokjes . Bak de broodblokjes met knoflook-notenolie in een koekepan en schud regelmatig om . Spreid ze daarna uit op een bakplaat en laat ze verder goudbruin worden in de oven op 225?C. Kook de aardappelen in de schil gaar , pel ze als ze nog warm zijn en maak ze fijn met met de pureeknijper . Meng het aardappelkruim met de boter , bouillon en het ragfijn gesneden katenspek . Breng de puree op smaak met zout , peper en nootmuskaat Hou warm . Bak de biefstukjes in een mengsel van boter en zonnebloemolie en laat ze vervolgens op een warme plek rusten . Warm de groentenblokjes op in 2 eetlepels knoflook-notenolie en stoom de haricots vers warm .

Serveertips

Schep de aardappelpuree in een afgeplet bergje op de voorverwarmde borden en leg het biefstukje ernaast . Leg de haricot vers er kruislings in een rand omheen . Napeer het vlees met een flinke dot creme . Bestrooi het geheel met croutons .


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pauwell


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies