Biefstuk Van De Zijlende

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

10 biefstukjes van de zijlende,50 gram boter
4 eetlepels zonnebloemolie knoflook-notenolie
250 gram haricot verts, 3 stengels bleekselderij, 1 wortel,1 rode paprika,400 gram aardappels, 2 bos peterselie, 100 gram boter, 1 dl. bouillon, 75 gram katenspek, zout-peper, nootmuskaat, ? liter slagroom,10 sneetjes casinobrood.


BIEFSTUK VAN DE ZIJLENDE MET AARDAPPELPUREE EN KNOFLOOK-PETERSELIECREME

Bereidingswijze

Maak de haricot vers schoon , snij ze op gelijke lengte en kook ze beetgaar in lichtgezouten water . Spoel ze af en laat ze uitlekken. Snij de bleekselderij , wortelen en paprika in piepkleine blokjes en kook de blokjes afzondelijk beetgaar in water met wat zout . Blancheer de peterselie een paar tellen , spoel direct onder koude kraan af en droog in een doek
Hak de peterselie fijn Klop de slagroom met de fijngehakte peterselie en 2 eetlepels knoflook-notenolie tot een luchtige creme en bewaar deze tot gebruik in de koelkast . Verwijder de korstjes van het brood en snij het in kleine blokjes . Bak de broodblokjes met knoflook-notenolie in een koekepan en schud regelmatig om . Spreid ze daarna uit op een bakplaat en laat ze verder goudbruin worden in de oven op 225?C. Kook de aardappelen in de schil gaar , pel ze als ze nog warm zijn en maak ze fijn met met de pureeknijper . Meng het aardappelkruim met de boter , bouillon en het ragfijn gesneden katenspek . Breng de puree op smaak met zout , peper en nootmuskaat Hou warm . Bak de biefstukjes in een mengsel van boter en zonnebloemolie en laat ze vervolgens op een warme plek rusten . Warm de groentenblokjes op in 2 eetlepels knoflook-notenolie en stoom de haricots vers warm .

Serveertips

Schep de aardappelpuree in een afgeplet bergje op de voorverwarmde borden en leg het biefstukje ernaast . Leg de haricot vers er kruislings in een rand omheen . Napeer het vlees met een flinke dot creme . Bestrooi het geheel met croutons .

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies