Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Coupe Cocktail

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 klein meloentje, 100 gram gerookte zalm, 1 blikje krab of 100 gram krabsticks (diepvries), een paar slabladeren, 1 eetlepel creme fraiche, 1 eetlepel mayonaise, 1 dessertlepel tomatenketchup, 1 dessertlepel whisky, citroensap, 1 dessertlepel fijngehakte dille (vers of diepvries), cayennepeper of paprikapoeder


HULPMIDDELEN

Balletjessteker, 2 coupes


Een mooi begin van een lange avond...

Voorbereiding

Steek met een balletjessteker ca. 16 balletjes uit de meloen. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Pluk de uitgelekte of ontdooide krab(sticks) uit elkaar. Scheur de gewassen sla in stukjes. Klop de creme fraiche, de mayonaise, de tomatenketchup en de whisky door elkaar tot een romige saus. Doop de rand van de glazen coupes eerst in het citroensap en daarna in de dille, zodat de glazen een groen randje krijgen.

Bereidingswijze

Leg de sla op de bodem van de coupes en verdeel er de meloen en de vis over. Schep de saus op de cocktail en bestrooi met wat cayennepeper of paprikapoeder.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angel_christmas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top