Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Consomme

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr kalfspoelet, in blokjes
250 gr runderschenkelvlees, in blokjes
? kalfspoot, gewassen en in stukken
zout
peper
mespunt tijm
stukje foelie
1 laurierblad
mespunt dragon
1/2 ui, gesnipperd
3 worteltjes, in plakjes
2 takjes peterselie2 takjes bladselderij
witte wijn of citroensap
1-2 el gehakte peterselie



Recept gekregen van Hannie merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

Bereidingswijze

Vermeng kalfspoelet, runderschenkel,kalfspoot,zout, peper, tijm, foelie, laurierblad, dragon, ui, wortel peterselie en bladselderij met elkaar en doe dit in een uitgekookte inmaakfles die voor ten hoogste ? gevuld mag zijn.

Schenk er 3 el water bij en sluit de fles goed af.

Plaats de fles in een grote pan en vul deze met zoveel water dat het tot de rand van de fles reikt.

Breng het water aan de kook en laat dit ongeveer 8 uur koken.

Vul het water zonodig tussentijds aan.

Neem de fles uit de pan, maak ze open en zeef de bouillon door een nat gemaakte doek.

Breng de bouillon op smaak met zout, peper en witte wijn.

Laat de bouillon koud worden en schep het vet eraf.

Verwarm de consomme en serveer hem in kleine kopjes bestrooid met peterselie.




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top