Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Khai Jiaw Hoy Naang Rom

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. Oesters (klein, zonder schelp)-
zwarte, versgemalen Peper naar smaak-
2 Sjalotjes-
2 tenen Knoflook-
2 Lente-uitjes-
100 gr Rijstmeel-
1/2 tl. Zout-
6 Eieren-
1 dl Kokos-olie-
1 theelepel Korianderbladeren-
1 rode Peper.



THAISE oester-omelet.

Bereidingswijze

Was de oesters onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Breng ze daarna op smaak met vers gemalen zwarte peper.
Snij de sjalot, knoflook en lente-uitjes in erg dunne plakjes.
Doe het meel in een mengkom, voeg het zout en 1 kop warm water toe en roer totdat een dun beslag ontstaat.

Mix de eieren in een andere kom.

Verwarm de olie in een Braadpan met een dikke bodem en giet het beslag in de braadpan. Verspreid het beslag over de gehele bodem van de pan, voeg de oesters, sjalot, knoflook, ui en koriander toe en laat het op een matig vuur 1 tot 2 minuten bakken.

Giet de eieren in de pan en laat alles doorkoken totdat de eieren hard worden, terwijl met een pollepel het mengsel wordt vermengd. Serveren op een schaal en garneren met reepjes verse rode peper.


Bron: Ron Witkamp - Aangeboden door: The Animal Farm




Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top