Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

verse appelmoes met groene kruiden

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

500 gram moesappelen bijv. goudreinetten, 1 klein takje rozemarijn, 1 takje tijm, 3/4 liter appelsap, versgemalen zwarte peper.


HULPMIDDELEN

Zeef


Een bijgerecht dat uitstekend past bij bijv. Entrecote met paddestoelen. In iets meer dan 20 minuten op tafel!

Voorbereiding

Schil de appels en snijd zee in blokjes. Ris de rozemarijnnaalden en de tijmblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Breng in een pan de appels met de kruiden en het appelsap aan de kook. Kook de appel in ongeveer 15 minuten tot moes. Wrijf de appelmoes eventueel door een zeefpeper.

Bereidingswijze

Laat de appelmoes eventueel afkoelen. Breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper.

Serveertips

Serveer de appelmoes warm of koud. 480 ckal. per persoon



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van herfst
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top