Brie in bladerdeeg

  • Multi-cultureel Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

*1pak korstmix (bladerdeeg), *2 el bloem,
*5 takjes selderij,*1 grote brie (20 cm) met kruiden, *1 ei.

HULPMIDDELEN

Springvorm van 22 cm.


Een feestelijk voorgerecht of als gerecht bij een buffet.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 225 gr. In kom bladerdeeg maken van korstmix en water volgens gebruiksaanwijzing. Aanrecht bestuiven met bloem. springvorm invetten.
Met deegroller 2/3 van deeg uitrollen tot ronde lap, 3 cm groter dan de vorm. Hiermee de vorm bekleden, inclusief de rand. 2 takjes selderij erboven fijnknippen, Brie erop leggen. Rest van selderij erboven verknippen. Rest van deeg uitrollen tot lap ter grootte van de vorm en de brie hiermee bedekken. Randen goed vastdrukken met een vork. Ei breken en loskloppen en hiermee het deeg bestrijken. 20 min. in de oven gaar en goudbruin bakken, rand verwijderen en direct opdienen.

Serveertips

Heerlijk met een glaasje rode wijn.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kyr
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies