Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Maaltijdsalade

  • Goedkoop en snel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram kipfilet, 2 theelepels kerrie, 1 galia meloen, 1 appel, 1/2 dl yoghurt, 1 dl zure room, 2 eetlepels bloem, 1 krop ijsbergsla, 100 gram geraspte kaas, 75 gram walnoten, 1 theelepel citroensap, 1 eetlepel gembersiroop.


HULPMIDDELEN

Koekenpan


Voorbereiding

De kipfilet in dunne reepjes snijden en door het mengsel van de bloem en 1 theelepel kerrie wentelen. de reepjes al roerbakkend in ongeveer 5 minuten in boter goudbruin bakken en af laten koelen.

Bereidingswijze

De sla in dunne reepjes snijden. De meloen, appel en kaas in blokjes snijden. De walnoten grof hakken. Een sausje roeren van de yoghurt, zure room, gembersiroop, citroensap, de rest van de kerrie en eventueel zout en peper. Schep alles door elkaar.

Serveertips

Lekker met Turks brood



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van essie2395
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top