Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Roomsoep Van Sperziebonen

Door: henny_b_b

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g verse sperziebonen
1 kippenbouillontablet
1 dl verse room
1 ui in ringen
60 g gezeefde bloem
50 g roomboter
1 takje peterselie
versgemalen peper
zout



Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de sperziebonen een dag tevoren in 1 l water te weken.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een steelpannetje en meng met de bloem tot een roux. Breng het bouillonblokje in 1 l water aan de kook in een grote kookpan. Kruid met peper en zout. Laat de sperziebonen uitlekken en voeg ze samen met de ui bij de bouillon. Meng enkele el hete bouillon door de roux en giet al roerend de aangelengde roux bij de soep. Laat de soep 30 min. pruttelen. De sperziebonen moeten gaar zijn.
Schep een soeplepel van de sperziebonen uit de soep en houd ze apart Pureer de soep met de staafmixer en voeg de apart gehouden sperziebonen weer toe. Roer de room door de soep, bestrooi met fijngehakte peterselie en serveer onmiddellijk.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top