Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Cinnamon Rolls

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

150 ml bruine basterd (goed aandrukken met afmeten)
50 ml gesmolten boter/margarine
1tl kaneel
75 ml rozijnen
500 ml (2 C) bloem
2 el suiker
4 tl bakpoeder
1 tl zout
125 ml boter
175 ml melk

Icing: 125 ml poedersuiker, 1 el melk, 1/2 tl vanille extrakt.


HULPMIDDELEN

Oven voorverwarmd op 220 C
1 grote en 1 kleine beslagkom
mes, vork, deegroller, bakvorm bv. een vierkante.

Kaneelbroodjes

Heerlijke warme kaneel "broodjes" met vanille icing.

Voorbereiding

In een kleine kom:
meng debruine suiker met de (gesmolten) boter en de rozijnen en zet het op zij.
verwarm de oven

Bereidingswijze

In een grote beslag kom:
meng de bloem, suiker en bakpoeder en zout. meng het goed door elkaar.
doe er nee de boter in en snij het klein tot de maat van erwtjes.
voeg de melk in een keer toe, en roer het met een vork tot het een zachte, "sticky" plakkerige massa wordt. niet te lang mengen.
doe het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en kneed het deeg 10x.
rol daarna het deeg uit tot een lap van 25 cm in het vierkant.
leg nu de vulling die je apart hebt gedaan er op en verspreid het goed over deze lap.
rol de lap nu op en maak de rand goed dicht.
snijd de rol in ongeveer 9 plakken en leg ze in het bakblik.
Bak de rollen voor 15 tot 18 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
laat ze 3 minuten afkoelen in het blik en keer ze dan om op een taartrooster. doe er dan de "icing" op.
"ICING" roer de poedersuiker met het water en vanille tot een gladde massa.
met een lepel de "icing" op de rolletjes laten vallen in slierten.

Serveertips

Warm serveren bij de koffie.



Leuk recept? Deel het
Reacties (16)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van american_cuisine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top