Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zoete Aardappelen

Door: karmijn

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Olie, 6 zoete aardappelen (witte of oranje), bij voorkeur 1 zoete witte ui en anders een gewone witte,2 teentjes knoflook, 1 zakje cheddarkaas, peper en zeezout.


Verder heb je nodig


Een pan om de aardappelen in te koken, een plank, een mes, een klein kommetje en een platte ovenschaal.


Zoete aardappelen worden vooral gebruikt in de caribische keuken en zijn lekker bij bijvoorbeeld argentijnse ribeye, gemarineerde karbonades of kip uit de oven.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de olie en de knoflook in een klein kommetje. Doe de aardappelen in kokend water en laat ze koken totdat de buitenkant gaar is en de binnenkart nog hard (ongeveer 15 min.)Laat afkoelen onder koud stromend water. Snij de ui in ringen.

Bereidingswijze

Vet de Ovenschaal in met olie. Snijd de aardappels in plakjes en verdeel ze over de schaal.Sprenkel de knoflookolie en verdeel vervolgens de uiringen over de aardappels.Strooi peper en zout naar smaak toe. Als laatste wordt de schotel bedekt met de cheddar. Plaats de schaal in de oven. Wanneer deze een 'crispfunctie' heeft duurt het 15 minuten tot het gerecht klaar is. Als je de oven gebruikt dien je deze voor te verwarmen op 200 graden en heeft het gerecht 20 minuten nodig, of totdat de kaas krokantbruin is geworden.

Serveertip

Dit gerecht serveer ik het liefst met een argentijnse ribeye, een maiskolf en salade.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karmijn
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top