Geconfijte Gember

  •  …
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

150 gr. gemberwortel
125 gr kristalsuiker
4 eetl. castorsuiker


Probeer het eens zelf te maken

Bereidingswijze

Doe de plakjes gember in een pan en giet er zoveel
water op dat ze
net onder staan. Kook ze vijf minuten en droog ze
daarna in een
schone theedoek. Meng de kristalsuiker met 4 eetlepels
water in een
pan. Roer op een matig vuur tot de suiker is opgelost.
Kook de
stroop 15 minuten zonder roeren. Voeg de gember toe en
laat het
geheel 10 minuten op een laag vuur koken tot de gember
de stroop
heeft geabsorbeerd. Schud de pan zo af en toe, zodat
de gember niet
zal aanbranden. Laat de schijfjes gember minstens een
uur op een
draadrooster drogen. Rol ze dan door de castorsuiker.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (1)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies