Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Geconfijte Gember

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

150 gr. gemberwortel
125 gr kristalsuiker
4 eetl. castorsuiker



Probeer het eens zelf te maken

Bereidingswijze

Doe de plakjes gember in een pan en giet er zoveel
water op dat ze
net onder staan. Kook ze vijf minuten en droog ze
daarna in een
schone theedoek. Meng de kristalsuiker met 4 eetlepels
water in een
pan. Roer op een matig vuur tot de suiker is opgelost.
Kook de
stroop 15 minuten zonder roeren. Voeg de gember toe en
laat het
geheel 10 minuten op een laag vuur koken tot de gember
de stroop
heeft geabsorbeerd. Schud de pan zo af en toe, zodat
de gember niet
zal aanbranden. Laat de schijfjes gember minstens een
uur op een
draadrooster drogen. Rol ze dan door de castorsuiker.



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wecker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top