Beenham Met Appel

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg beenham
1 el olie
2,5 dl kippenbouillon
6 el honing
2 tl kaneel
3 dl appelsap of cider
1 citroenschil in dunne reepjes
3 appels, geschild, zonder klokhuis in partjes
4 tl maizena
2 el water


Zeer geschikt voor een luxe etentje.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 120 graden

Bereidingswijze

Braad de beenham rondom aan in een braadpan tot hij bruin is.
Voeg bouillon, 3 el honing, kaneel, appelsap en citroenschil toe en breng langzaam aan de kook.
Laat 1 uur sudderen tot het vlees mals is.
Keer het vlees af en toe en bedruip het met de overige honing.
Stukjes appel in de pan doen en 8 min. laten meekoken tot ze zacht zijn.
Het vlees en de appels op een schaal in de oven warmhouden.
Maizena met water aanmaken en in de pan saus doen.
Op hoog vuur roeren tot de saus indikt.
Saus over het vlees gieten en met de appels serveren.

Serveertips

Heerlijk met rosti of gebakken aardappeltjes en compote.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies