Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gamba's op spaanse wijze

Door: andrea

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Gebakken gamba's met knoflook en uien

Ontdek meer:

Ingrediënten 4 personen


24 gamba's, 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 eetlepels olijfolie, 4 etlepels medium sherry, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie



Voorbereiding

Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart er aan zitten. Pel de teentjes knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snij ze in zeer dunne ringen.

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 min. op een hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de Gamba's omscheppend in 3-4 min. gaar.
Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog even doorwarmen en strooi de peterselie erover.

Serveertip

Lekker met droge rijst met stukjes rode paprika en gestoofde courgette



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van andrea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top