Risotto Met Gehakt En Courgette

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr. courgette, 1 teentje knoflook, 1/2 grote ui, 20 gr. versgeraspte Parmesaanse kaas, 1,5 eetl. Italiaanse kruiden, 75 gr. risottorijst, peper, 4 dl. vleesbouillon, 200 gr. rundergehakt, boter, 0,5 dl. slagroom


Bereidingswijze

Maak de ui en de knoflook schoon, hak de ui fijn, fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de risottorijst en Italiaanse kruiden al roerende mee tot de korrels rondom met boter bedekt zijn. Was de courgette en snij hem in plakjes van ca. 0.5 cm. Voeg ze toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de rijst zachtjes tot het vocht bijna is opgenomen (20-25 minuten).
Roer het gerecht af en toe door en voeg de room en wat peper toe. Laat alles, afgedekt, nog 3 minuten zachtjes koken.
Schaaf de kaas over het gerecht en serveer direct.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies