Risotto Met Gehakt En Courgette

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr. courgette, 1 teentje knoflook, 1/2 grote ui, 20 gr. versgeraspte Parmesaanse kaas, 1,5 eetl. Italiaanse kruiden, 75 gr. risottorijst, peper, 4 dl. vleesbouillon, 200 gr. rundergehakt, boter, 0,5 dl. slagroom



Bereidingswijze

Maak de ui en de knoflook schoon, hak de ui fijn, fruit de ui zachtjes 3 minuten in de boter en pers de knoflook erboven uit. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Bak de risottorijst en Italiaanse kruiden al roerende mee tot de korrels rondom met boter bedekt zijn. Was de courgette en snij hem in plakjes van ca. 0.5 cm. Voeg ze toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en kook de rijst zachtjes tot het vocht bijna is opgenomen (20-25 minuten).
Roer het gerecht af en toe door en voeg de room en wat peper toe. Laat alles, afgedekt, nog 3 minuten zachtjes koken.
Schaaf de kaas over het gerecht en serveer direct.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies