Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

gevulde speculaas

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Deeg: 250 gr. bloem 1 tl bakpoeder, 1/2 tl zout, 150 gr. bruine basterdsuiker, 2 el speculaaskruiden, 200 gr. boter, 1 el geschaafde amandelen
Vulling: 350 gr. amandelspijs, 1 ei, ca. 1 el citroensap, klein scheutje koffiemelk



HULPMIDDELEN

Plastic folie, bakvorm 24 cm, deegroller


Voorbereiding

Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout boven een kom. Voeg de basterdsuiker, speculaaskruiden en de harde boter toe, snijd de boter met twee messen in kleine stukjes. Kneed een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in twee gelijke porties en laat het een uurtje in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Beboter een lage ronde vorm van 24 cm (of een hartvorm) en strooi de geschaafde amandelen over de bodem. Prak de amandelspijs met een vork, voeg het citroensap en een klein scheutje koffiemelk toe en roer alles goed door elkaar. Bedek het vochtig gemaakte aanrecht met een flink stuk plastic folie, leg de helft van het deeg erop en dek het met nog een stuk folie af. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de bodem van de vorm. Verdeel de spijs over het deeg en rol de andere portie deeg ook uit. Leg het deeg op de spijs, snijd het overhangende deeg weg en druk het met een vork vast. Schuif de vorm op het rooster midden in de oven (ca. 40 min). Laat de gevulde speculaas na het bakken in de vorm wat afkoelen. Keer de speculaas daarna op het taartrooster en laat hem verder afkoelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top