Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witlof Lasangne

Witlof Lasangne

Door: hanneke_b_t

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-1999

Ingrediënten 4 personen



8 flinke stronkjes witlofzout2 sjalotten1 tl. kerrie2 el. bloem1 dl. creme fraiche250 g. achterham100 g. pittige Goudse kaas.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem van elk stronkje 6 blaadjes. Kook deze 3 min. in water met zout. Snijd de rest van de groente in smalle reepjes. Snipper de sjalotten en fruit ze in 50 g. boter lichtbruin. Voeg het witlof, de kerrie en de bloem toe en bak die 4 min. mee. Roer de creme fraiche door het mengsel. Leg een laag witlofblaadjes in een ingevette vuurvaste ovenschotel, verdeel daarop het witlofmengsel en dek dit af met de geraspte kaas, schuif de schaal in het midden van de oven en laat de lasagne in 30 min. gaar en goudbruin kleuren.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanneke_b_t
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top