Appel-zemelencake

  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

250g bakmeel
1 el bakpoeder (indien geen zelfrijzend bakmeel)
100g suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
50g zemelen
1 a 2 appelen
beetje boter voor de bakvorm

HULPMIDDELEN

1 bakvorm


Droge, gezonde cake met appelen en zemelen.

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.
Bakvorm inboteren met het beetje boter.
Gebruik een stuk appel en snij er schijfjes van om voven op de cake te leggen.
De rest van de Appel(en) snijden ik kleine stukjes.

Bereidingswijze

Meng het bakmeel, de vanillesuiker, de suiker en de zemelen GOED door elkaar. Meng eventueel de bakpoeder er mee door indien je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt.
Voeg daarna 3 eieren toe. Indien het deeg te vast is, voeg er het vierde ei toe (het deeg moet gietbaar zijn, niet lopend).
Meng de stukgesneden appeltjes goed onder het deeg.
Giet het deeg in de bakvorm.
Leg de appelschijfjes bovenop de cake.
Schuif de vorm in de oven.
Laat ongeveer 50 a 60 minuten bakken.
Laten afkoelen in de warme oven.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rvreugde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies