Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Appel-zemelencake

Door: rvreugde

  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


250g bakmeel
1 el bakpoeder (indien geen zelfrijzend bakmeel)
100g suiker
1 pakje vanillesuiker
4 eieren
50g zemelen
1 a 2 appelen
beetje boter voor de bakvorm


Verder heb je nodig


1 bakvorm


Droge, gezonde cake met appelen en zemelen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.
Bakvorm inboteren met het beetje boter.
Gebruik een stuk appel en snij er schijfjes van om voven op de cake te leggen.
De rest van de Appel(en) snijden ik kleine stukjes.

Bereidingswijze

Meng het bakmeel, de vanillesuiker, de suiker en de zemelen GOED door elkaar. Meng eventueel de bakpoeder er mee door indien je geen zelfrijzend bakmeel gebruikt.
Voeg daarna 3 eieren toe. Indien het deeg te vast is, voeg er het vierde ei toe (het deeg moet gietbaar zijn, niet lopend).
Meng de stukgesneden appeltjes goed onder het deeg.
Giet het deeg in de bakvorm.
Leg de appelschijfjes bovenop de cake.
Schuif de vorm in de oven.
Laat ongeveer 50 a 60 minuten bakken.
Laten afkoelen in de warme oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rvreugde
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top