Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

*Kolace*

Door: tourette

  • Hongaars
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


500 gr. Bloem - 150 gr. Boter - 170 gr. Suiker - 1/4 L. Melk - 2 Eieren - snufje Zout - 20 gr. gedroogde Gist - 3 el. Rum - 250 gr. gemalen Maanzaad - snufje Kaneel - 1 el. Paneermeel - 1 Eierdooier.



Gevulde koekjes!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout op het bakblik en roer de gist erdoor.
Klop de boter met 120 gr. suiker,7 lepels lauwe melk schuimig,roer de eieren er 1 voor 1 door en voeg de rum toe.
Sla het deeg dan een paar keer krachtig op de plank en laat het 30 min. rijzen.
Roer het maanzaad,50 gr. suiker,2 el. rum,kaneel,paneermeel en zoveel lauwe melk(ruim 1 dl.) door elkaar zodat er een smeuige massa ontstaat.
Verwarm de oven tot 180 gr.
Rol het deeg vingerdik uit en steek er ronde koekjes uit van 5 cm. doorsnee,leg deze op een beboterd bakblik en trek de deegrand iets omhoog.
Klop de eierdooier met wat water en bestrijk ze daarmee.
Vul ze dan met de maanzaadmassa en bak ze 35 min. on de oven!

Serveertip

Als variatie kan je ze ook met amandelsnippers of kwark vullen!!!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top