*Kolace*

  • Hongaars
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

500 gr. Bloem - 150 gr. Boter - 170 gr. Suiker - 1/4 L. Melk - 2 Eieren - snufje Zout - 20 gr. gedroogde Gist - 3 el. Rum - 250 gr. gemalen Maanzaad - snufje Kaneel - 1 el. Paneermeel - 1 Eierdooier.


Gevulde koekjes!

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout op het bakblik en roer de gist erdoor.
Klop de boter met 120 gr. suiker,7 lepels lauwe melk schuimig,roer de eieren er 1 voor 1 door en voeg de rum toe.
Sla het deeg dan een paar keer krachtig op de plank en laat het 30 min. rijzen.
Roer het maanzaad,50 gr. suiker,2 el. rum,kaneel,paneermeel en zoveel lauwe melk(ruim 1 dl.) door elkaar zodat er een smeuige massa ontstaat.
Verwarm de oven tot 180 gr.
Rol het deeg vingerdik uit en steek er ronde koekjes uit van 5 cm. doorsnee,leg deze op een beboterd bakblik en trek de deegrand iets omhoog.
Klop de eierdooier met wat water en bestrijk ze daarmee.
Vul ze dan met de maanzaadmassa en bak ze 35 min. on de oven!

Serveertips

Als variatie kan je ze ook met amandelsnippers of kwark vullen!!!

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tourette
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies