Belgische Stooflappen

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram magere runderlappen, 2 grote uien, 50 gram boter, peper en zout, 1 snee bruin brood, grove mosterd, 2 1/2 dl. bruin bier,
2 1/2 dl. bouillon (van een blokje),1 blaadje laurier, 1 takje tijm, peterselie en selderie.


Stoofpot

Bereidingswijze

Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Laat de boter heet worden en bak de lapjes hierin in ca. 10 minuten. Neem vlees uit de pan, en bak de uienringen glazig. Besmeer het sneetje brood met flink wat mosterd, en leg onderin de braadpan. Hierop de helft van het vlees, daarop helft van de uien, dan weer vlees en daarna de rest van de uien. Verwarm bier en bouillon, en schnk bij vlees, zodat alles net onder staat. Doe kruiden in pan. Sluit de pan en laat in 2 a 3 uur gaar pruttelen.

Serveertips

Lekker met aardappelen en sperciebonen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ineline
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies