Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bief Bourgondia

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gr. bieflappen, 4 theel. dieetmagarine, 2 gehakte teentjes knoflook, 200 gr. gehakte uien, een bakje champignons in schijfjes, 4 theel. bloem, zout, peper, 1 dl. water, 100gr. tomaten uit blik, 1,5 dl rode wijn, 1/4 theel. tijm, voor de ganering 1/4 rode en groene paprika.


HULPMIDDELEN

Anti-kleefpan, vuurvaste schaal met deksel en oven


Vleesgerecht voor de winter, van de Weight Watchers.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bereidingswijze

Gril de bieflappen aan beide zijden bruin en snijd het vlees in stukjes van anderhalve cm. Verwarm de magarine in de anti-kleefpan en bak hierin de knoflook en de ui glazig, voeg de champignons toe en laat deze 3 min. meebakken. Bestrooi de bieflappen met bloem, zout en peper en bak deze 5 min mee met de groenten. Voeg in gedeelten het water toe, roer er de overige ingredienten door en breng het gerecht aan de kook. Doe het vleesmengsel over in een vuurvaste schaal, doe er een deksel op en zet de Bief Bourgondia in de oven tot het vlees ongeveer in anderhalf uur gaar is. Garneer met reepjes rode en groene paprika.

Serveertips

Kan zowel met rijst als met aardappelpuree gegeten worden.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zwerfje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top