Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Turks Brood

  • Turks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree

....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder


HULPMIDDELEN

Deegroller, bakplaat, bakpapier, oven


Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. C.

Bereidingswijze

....Deeg....:
Vermeng bloem, gist, suiker, zout en komijn. Voeg yoghurt en water toe. De ingredienten van buiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen.

....Gehaktmengsel....:
Gehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 gr. C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken.

Serveertips

Serveren met een frisse salade.



Leuk recept? Deel het
Reacties (78)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top