Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appeltaart
  5. Appeltaart

Appeltaart

Door: jeffrey

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 29-09-1999

Ingrediënten 12 personen


300 gr. bloem
150 gr basterdsuiker
200 gr boter
zout
1 ei
citroenraspt

1 kg appels
300 gr rozijn
sterke drank naar smaak
kaneel
suiker


Verder heb je nodig


Keukenmachine
oven
springvorm 20 cm
kwastje
mes
schiller
appelboor
snijplank
bakje voor de rozijnen te laten weken
schaal om de appels in te doen


De appeltaart is rond de achtiende eeuw een bekende taart geworden. Het is nu zelfs de bekenste maar ook de makkelijkste taart om zelf of met kinderen te maken. In deze appeltaart zit sterke drank deze kun je de uit laten door de rozijnen in gewoon leiding water te laten weken

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe in de Keukenmachine de boter en de basterdsuiker en het ei. Meng dit goed met elkaar. Voeg dan de bloem de zout en de citroenraspt toe. Meng dit tot een goed deeg en leg het dan een half uur afgedekt in de koelkast. < mog het deeg nog plakken voeg dan nog wat bloem toe tot het deeg niet meer plakt.> Verwarm de oven op 175 graden. Schilt nu de appels en haalt het klokken huis met de appelboor er uit. Snijd de appel door het midden en dan in vieren. Als het goed is dan heeft u van 1 appel 8 stukjes gekregen. Meng de appels met wat kaneel en wat suiker en zet dit afgedekt in de koelkast. Week de rozijnen in de drank naar smaak.

Bereidingswijze

Beboter de springvorm en rol dan het deeg uit ter grote van de springvorm. ( niet te dik ) Laat de rozijnen uit lekken en voeg deze met de appels en meng het goed met elkaar. Voeg dit dan in de springvorm en verdeel het goed over het oppervlakte. Rol dan het laatste stuk deeg uit en snijd dit in reepje van 2 cm breedte leg dit naar smaak over de appeltaart. Klopt een ei en smeer dit over het deeg heen. Plaats de appeltaar in de oven en bakt het ongeveer in 45 a 60 minuten.. Haal de appeltaart er uit en laat het eerst afkoelen en verwijder dan pas de ring.

Serveertip

Verwarm de appeltaar en leg dit op een bord met een boltje vanilleijs en poedersuiker er over



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeffrey
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top