Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Toody ni

Door: galien

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 ui -
1 teentje knoflook -
1 kleine prei -
1 kleine winterwortel -
1 aardappel -
1 eetlepel zonnebloemolie -
65 gram maismeel -
1 liter visfond (of 2 visbouillontabletten)* -
100 gram verse mosselen -
100 gram zalmfilet -
100 gram heilbot -
zeezout -
60 ml zure room



Vissoep op Indiaanse wijze.
Een heerlijk recept uit de Kwakwaka'wakw-indianen keuken van het Lagune Restaurant in Dolfinarium Harderwijk

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui, knoflook, prei, wortel en aardappel schoonmaken en fijnsnijden. Olie verhitten en hierin gedurende 5 minuten de groente en aardappel al omscheppend verhitten. Maismeel toevoegen en al roerend 2 minuten mee verhitten. Geheel enkele minuten laten afkoelen. Visfond (of 1 liter water met 2 visbouillontabletten) toevoegen en aan de kook brengen. 30 minuten zachtjes laten koken onder af en toe roeren. Intussen vis in stukken snijden. De laatste 10 minuten de vis mee verhitten. Op smaak maken met zeezout. Soepkommen vullen en serveren met een lepel zure room.


Serveertip

* Visfond maakt de soep veel verfijnder dan visbouillontabletten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van galien
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top