Zandkoekjes

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

125 gr. boter, 250 gr. bloem, snufje zout, 75 gr. witte basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 ei




HULPMIDDELEN

Bakplaat, deegroller, plastic folie, uitsteekvormpjes, zeef, beslagkom, pannekoekmes


Die zijn heel leuk en lekker, uit het Blue Band kinderkookboek

Voorbereiding

Snijd de boter in stukjes. Zeef de bloem, zout, suiker en vanillesuiker boven een kom. Tik daarbij met je hand tegen de zijkant van de zeef. Doe er de stukken boter bij en snijd deze in de bloem in hele kleine stukjes. Meng er met het mes snel 1 ei door (dit kan ook in de keukenmachine, dan gaat het veel sneller). Spoel je handen af met koud water en maak ze goed droog. Kneed het deeg zo snel mogelijk tot een stevige, gladde bal., of in twee delen doen. Verpak het deeg in folie en leg het 1 uur in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de bakplaat in. Pak een groot stuk plastic folie en leg de helft van de deegbal in het midden en rol het deeg uit tot 4 mm dik. Steek er koekjes uit en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten zandkleurig. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes bijna koud worden. Steek ze los met een pannekoekmes en laat ze helemaal koud worden.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van free_willy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies