Gehakt Met Aardappelkorst

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr mager rundergehakt
2 wortels, in dobbelsteentjes gesneden
1 ui, fijngehakt
1/2 l blik tomaten
bouillon
tijm
350 gr aardappelen
180 ml magere melk
zout en peper



800 Kcal (alles inclusief)

Bereidingswijze

Bak het gehakt goudbruin in een koekenpan met anti-aanbak-
laag. Voeg de wortels, champignons en ui toe en laat deze 5
minuten meefruiten. Roer de tomaten, een half kopje bouil
lon en wat tijm bij het gehaktmengsel, breng het geheel aan
de kook en laat het 15 minuten doorkoken op een matige
warmtebron.
Kook intussen de aardappelen gaar, laat ze uitlekken en stamp
ze met de melk en wat peper en zout. Doe het gehaktmengsel
in een ovenschaal, bedek met een laag aardappelpuree en zet
de schaal onder een hete grill tot de aardappelpuree goud-
bruin is. Dien op met selderij- of raappuree en sperziebonen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies