Gehakt Met Aardappelkorst

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

250 gr mager rundergehakt
2 wortels, in dobbelsteentjes gesneden
1 ui, fijngehakt
1/2 l blik tomaten
bouillon
tijm
350 gr aardappelen
180 ml magere melk
zout en peper


800 Kcal (alles inclusief)

Bereidingswijze

Bak het gehakt goudbruin in een koekenpan met anti-aanbak-
laag. Voeg de wortels, champignons en ui toe en laat deze 5
minuten meefruiten. Roer de tomaten, een half kopje bouil
lon en wat tijm bij het gehaktmengsel, breng het geheel aan
de kook en laat het 15 minuten doorkoken op een matige
warmtebron.
Kook intussen de aardappelen gaar, laat ze uitlekken en stamp
ze met de melk en wat peper en zout. Doe het gehaktmengsel
in een ovenschaal, bedek met een laag aardappelpuree en zet
de schaal onder een hete grill tot de aardappelpuree goud-
bruin is. Dien op met selderij- of raappuree en sperziebonen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies