kastanjecreme

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kg kastanjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 witte selder
50 gr boter
zout
2 bouillontabletjes
4 ` 5 eetlepels room
peper van de molen
broodcro{tons


Bereidingswijze

De kastanjes pellen en enkele minuten pocheren in kokend water, zodat het bruine vliesje kan verwijderd worden.
De ui en de knoflook pellen en fijnhakken.
De selder schoonmaken en in stukjes snijden. De groenten fruiten in hete boter op een zacht vuur, de kastanjes toevoegen, evenals 2 l water , een beetje zout en de bouillontabletjes.
Aan de kook brengen , het deksel op de pan zetten en 1 uur laten sudderen. De kastanjes zeven en de bouillon opvangen.
Door de roerzeef draaien, een beetje bouillon door de moes roeren, de room erdoor mengen en flink kruiden met peper.

Serveertips

De kastanjes pellen en enkele minuten pocheren in kokend water, zodat het bruine vliesje kan verwijderd worden.
De ui en de knoflook pellen en fijnhakken.
De selder schoonmaken en in stukjes snijden. De groenten fruiten in hete boter op een zacht vuur, de kastanjes toevoegen, evenals 2 l water , een beetje zout en de bouillontabletjes.
Aan de kook brengen , het deksel op de pan zetten en 1 uur laten sudderen. De kastanjes zeven en de bouillon opvangen.
Door de roerzeef draaien, een beetje bouillon door de moes roeren, de room erdoor mengen en flink kruiden met peper.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies