Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ui-ananas consomme

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

1,5 pond uien gesnipperd
1,5 ananas
5 liter bouillon, het lekkerste is natuurlijk verse bouillon!
10 halve eetlepels parmezaanse kaas
12 stukjes toast
150 gram boter
zout/peper naar smaak
1 dl madera
100 gram bloem
5 theelepels madera
6 eetlepels heidehoning


HULPMIDDELEN

Magimix of andere Keukenmachine is wel erg handig!


Ui en ananas consommé met de geur van parmezaanse kaas

Voorbereiding

Indien de uien niet zijn gesnipperd, snipper ze dan. Zet in een braad slee de boter
op en bak hierin de uien zacht-bruin.
Blus af met de madera en laat nog even doorkoken.
Strooi de bloem bij het ui mengsel
en giet, ondertussen goed roerend, de voorverwarmde en als
het even kan versgemaakte bouillon bij het uimengsel.
Laat rustig binden.
Pureer de helft van de ananas met de honing in een keukenmachine
en snijdt de andere helft in kleine stukjes. Als de soep licht is gebonden mag, ook weer onder goed roeren het ananas mengsel bij de soep worden gevoegd. De stukjes ananas mogen evenals zout en peper "naar smaak", in de soep worden gedaan.

Bereidingswijze

Zie voorbereiding.

Serveertips

Vlak voor het uitserveren van de soep, een stukje toast in de soep met
wat parmezaanse kaas. Eventueel even onder de grill.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van piet_pot
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top