gele paprikasoep

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

*olijfolie, *2 teentjes knoflook, fijngehakt, *6 gele paprika's,zonder zaad en in stukken gesneden, *1 prei, in ringen gesneden, 1,5 liter kippenbouillon, *peper&zout.


Tip van HAK: 1 pot Bonenmix Kapucijners, Bruine & Witte Bonen
HULPMIDDELEN

Staafmixer


VERRASSEND EN LEKKERRRRR

Voorbereiding

Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden

Bereidingswijze

Verhit in een hoge pan een scheut olijfolie en bak daarin op laag vuur de knoflook, de paprika's en de prei glzaig. Ze mogen niet te bruin worden. Dit proces duurt ca. 5 min.
Voeg een deel van de bouillon toe en kook daarin de groente gaar en zacht. Pureer met de staafmixer de groenten en voeg de rest van de bouillon toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout en laat deze nog een minuut of 10 op laag vuur trekken en verder op smaak brengen.

Serveertips

Afmaken met lekker zelfgebakken croutonnetjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francy_a


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies