
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
*olijfolie, *2 teentjes knoflook, fijngehakt, *6 gele paprika's,zonder zaad en in stukken gesneden, *1 prei, in ringen gesneden, 1,5 liter kippenbouillon, *peper&zout.
Staafmixer
VERRASSEND EN LEKKERRRRR
Paprika wassen, schoonmaken en in grove stukken snijden
Verhit in een hoge pan een scheut olijfolie en bak daarin op laag vuur de knoflook, de paprika's en de prei glzaig. Ze mogen niet te bruin worden. Dit proces duurt ca. 5 min.
Voeg een deel van de bouillon toe en kook daarin de groente gaar en zacht. Pureer met de staafmixer de groenten en voeg de rest van de bouillon toe.
Breng de soep op smaak met peper en zout en laat deze nog een minuut of 10 op laag vuur trekken en verder op smaak brengen.
Afmaken met lekker zelfgebakken croutonnetjes.
lorreke 27-01-2008
Beetje weinig smaakdiepte. Ik voegde de tweede keer ook een wortel, ui en aardappeltje toe en dat was wel veel lekkerder. Maar goed basisingrediƫnt!!
annelief 03-10-1999
Heerlijk! Ik heb de soep ff geproefd tegen dat het klaar hoorde te zijn en miste er wat pittigs in. Ik heb toen 100 g spekblokjes uitgebakken en toegevoegd en 2 tl sambal, verder geen zout gebruikt. O ja, en omdat ik vergeten was prei te kopen heb ik die vervangen door een grote gesnipperde ui... Het recept was voor 6 personen, maar wij hebben 't met z'n 3-tjes bijna opgemaakt!
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »