Kalkoengebraad Met Champignonroomsaus

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kalkoengebraad van ongeveer 1 kg of iets meer - 500 gr champignons - 1 kleine ui - boter - zout peper en paprikapoeder - muskaatnoot - 250 cc room - maizena


Een gemakkelijk te bereiden feestgerecht.

Voorbereiding

Maak de ui schoon en laat gans. borstel de champignons en snijd in 4

Bereidingswijze

Verhit boter en leg het gebraad met de ganse ui in de hoge pan. bak het gebraad aan alle kanten bruin en kruid met peper zout en paprikapoeder( niet te veel) voeg een klein beetje water bij en laat gaar stoven in 40 minuten op een zacht vuur. Haal vlees uit de pan en wikkel in alufolie. Haal ui uit de pan en voeg de champignons in de pan. stoof gaar in 5 minuten. kruid naar smaak , voeg de room en nootmuskaat toe en breng aan de kook. Bind de saus met maizena en snijd het gebraad in schijven. Leg de schijven op een schotel en overgiet met de champignons.

Serveertips

Dien op met kroketjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tine_v


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smulweb heeft een nieuwe recept invoerpagina. Makkelijker, duidelijker én mooier! Wat is jouw lievelingsrecept dat je met de wereld wil delen? Hier kun je `m plaatsen.… Lees verder »

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies