Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosselen met MosterdSaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

1 kg mosselen
75 gram soepgroente
25 ml magere yoghurt
2 sprietjes bieslook
half takje peterselie
half takje selderij
half el slasaus
kwart el mosterd
azijn
peper, zout



P.P. 200 kcal/22gE/9gV/7gKh.

Voorbereiding

Was de bieslook en knip de sprietjes fijn. Maak een sausje van de yoghurt, de slasaus, de mosterd en het bieslook. Maak op smaak met azijn, peper en zout. Was de mosselen goed en verwijder kapotte mosselen en mosselen die open zijn. Was de soepgroente en was de kruiden.

Bereidingswijze

Doe de soepgroente en de kruiden in een pan en schep de mosselen er op. Laat de mosselen met de deksel op de pan en onder af en toe omschudden koken tot ze open zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Serveertips

Serveer het sausje bij de mosselen en erbij doperwten met tomaat en oven patates frites.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top