Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mosselen met MosterdSaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

1 kg mosselen

75 gram soepgroente

25 ml magere yoghurt

2 sprietjes bieslook

half takje peterselie

half takje selderij

half el slasaus

kwart el mosterd

azijn

peper, zout



P.P. 200 kcal/22gE/9gV/7gKh.

Voorbereiding

Was de bieslook en knip de sprietjes fijn. Maak een sausje van de yoghurt, de slasaus, de mosterd en het bieslook. Maak op smaak met azijn, peper en zout. Was de mosselen goed en verwijder kapotte mosselen en mosselen die open zijn. Was de soepgroente en was de kruiden.

Bereidingswijze

Doe de soepgroente en de kruiden in een pan en schep de mosselen er op. Laat de mosselen met de deksel op de pan en onder af en toe omschudden koken tot ze open zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Serveertips

Serveer het sausje bij de mosselen en erbij doperwten met tomaat en oven patates frites.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlindertje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Eenvoudig koken met een prachtige presentatie: dát is The New Easy van Donna Hay. Nu cadeau bij Smult: samen van € 49,75 voor € 29,95! »… Lees verder »

Ontdek culinair Nederland van 12-14 februari in Utrecht! Bekende koks koken en presenteren live, er zijn wijn- en bierproeverijen, workshops en beleef de Academy for Masterchefs. Mis het niet en krijg nu via Smult 2 kaarten voor slechts € 15 (50% korting!) … Lees verder »

Top