Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Australische Appeltaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Voor het deeg: ---------------------------
125 gr. bloem * 75 gr. boter * 1 eierdooier * 20 ml. koud water (1 eetl.) * bonen of rijst voor steunvulling
Voor de vulling: --------------------------
1,25 kop havermout (310 ml.) * 75 gr. suiker * 60 gr. bloem * 100 gr. boter * 2 eetl. stroop * 400 gr. appelcompote


HULPMIDDELEN

Plastic folie * springvorm 20 cm. * oven


Bijzondere combinatie van ingredienten!

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. C. Van bloem, boter, eierdooier en water een stevig deeg kneden. Deeg in plastic folie 30 min. in koelkast leggen.

Bereidingswijze

Deeg uitrollen tot het groot genoeg is voor springvorm. In vorm doen, met bakpapier bedekken en daarin de steunvulling doen. 10 min. bakken, zonder steunvulling bakpapier nog 5 minuten tot het gebak goudbruin is.
Voor de vulling de havermout, suiker en gezeegde bloem in een grote kom door elkaar roeren. In het midden een kuiltje maken.
Boter en stroop in een kleine pan doen, langzaam verhitten tot de boter gesmolten is. Botermengsel met houten lepel door havermoutmengsel roeren.
Appelcompote over de taartbodem gieten, havermoutmengsel erop, met achterkant van lepel gladstrijken. 30 minuten bakken of tot de taart goudbruin is.
Taart af laten koelen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilma_hoeve
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top