Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Balletjesschotel

Door: rianne_k

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g geschrapte kriel
1 grote ui
100 g bakbacon in plakjes
400 g gehakt
1 eetlep. grove mosterd
3 eetlep. panneermeel
peper en zout
25 g boter
1 eetlep. olie
600 g schonngemaakte spruitjes
1 teentje knoflook
1/2 theelep. paprikapoeder
1 potje creme fraiche
2 eetlep. peterselie



Een eenpans gerecht

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui schoonmaken en in dunne ringen snijden
Plakjes bacon in drieen snijden
meng in een kom het gehakt met de mosterd en de panneermeel.
breng dit mengsel op smaak met peper en zout en vorm er balletjes ter grootte van de aardappeltjes van.

Bereidingswijze

Verhit in een koekepan de boter met de olie en bak de balletjes in ca 5 min rondom bruin op hoog vuur.
Bak de aardappeltjes met de spruitjes en de ui en knijp de knoflook erboven uit.
Voeg de paprikapoeder toe.
Bak dit mengsel nog 5 min. omscheppend door.
Voeg de gehaktballetjes, de bacon, de creme fraiche toe.
Laat het gerecht onder af en toe omscheppend door en door warm worden.
Strooi er de gehakte peterselie over het gerecht.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rianne_k
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top