Balletjesschotel

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g geschrapte kriel
1 grote ui
100 g bakbacon in plakjes
400 g gehakt
1 eetlep. grove mosterd
3 eetlep. panneermeel
peper en zout
25 g boter
1 eetlep. olie
600 g schonngemaakte spruitjes
1 teentje knoflook
1/2 theelep. paprikapoeder
1 potje creme fraiche
2 eetlep. peterselie



Een eenpans gerecht

Voorbereiding

Ui schoonmaken en in dunne ringen snijden
Plakjes bacon in drieen snijden
meng in een kom het gehakt met de mosterd en de panneermeel.
breng dit mengsel op smaak met peper en zout en vorm er balletjes ter grootte van de aardappeltjes van.

Bereidingswijze

Verhit in een koekepan de boter met de olie en bak de balletjes in ca 5 min rondom bruin op hoog vuur.
Bak de aardappeltjes met de spruitjes en de ui en knijp de knoflook erboven uit.
Voeg de paprikapoeder toe.
Bak dit mengsel nog 5 min. omscheppend door.
Voeg de gehaktballetjes, de bacon, de creme fraiche toe.
Laat het gerecht onder af en toe omscheppend door en door warm worden.
Strooi er de gehakte peterselie over het gerecht.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rianne_k


Smult is het tijdschrift van Smulweb, vol maakbare recepten met het lekkerste van elk seizoen. Het magazine verschijnt 4x per jaar met in elke editie ruim 60 nieuwe recepten en interviews met top- en thuiskoks. Deze maand bij Smult: 50% korting op 1 jaar Smult!.
Bekijk hier de aanbieding »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies